Kakasszék Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály

Békés megye
Kakasszék
06 62 293 751
06 62 293 499
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

http://www.rehabilitacio.net/

Kakasszék az egykori vásárhelyi pusztán, Orosházától 7 km-re a Szeged-Békéscsaba vasútvonal megállójától és az azzal párhuzamosan futó 47-es főútvonaltól 800 m-re fekszik. Itt található a holocén képződményeken létrejött - az egykori kakasszéki ér maradványaként - a Gyopáros felé elhúzódó, összefüggő, zsilipekkel szabályozott közel 7 km hosszú tórendszer.
 
A népi megfigyelések az iszapos víz gyógyító hatására utaltak. Júliáról nevezték el a fürdőt, akinek valószínűen tbc-s sipolyai a tó vizétől meggyógyultak.
 
A gyógyhatású tó vizének a fizioterápiában történő felhasználását már akkor szorgalmazták. A vizsgálatok a tó iszapját terápiás begöngyölések céljára alkalmasnak véleményezte.
 
A balneológiai kísérletek igazolták a hévíz gyógyhatását, 1980-ban gyógyvízzé minősítették. A víz igen jó hatású degeneratív mozgásszervi betegségeknél, posttraumás, inactivációs és Sudeck típusú atrófiánál, spasticus paresisnél, chr. nőgyógyászati gyulladásoknál. Tekintettel a magasabb metakovasav tartalomra, néhány bőrgyógyászati kórképben is alkalmazták kitűnő eredménnyel. Chr. ekzema, psoriasis bőrtünetei javultak, mellyel párhuzamosan az arthropathia tünetei is csökkentek.
 
1993-ban új balneoterápiás szárny került átadásra, melyben víz alatti tornára alkalmas medence, kombinált elektro-balneoterápiás kezelésekre alkalmas tangentor , elektromos kád, rekeszes galván kapott helyet, lehetőség van a súlyosan mozgássérültek kádban történő fürdetésére is.
 
Az intézetben az akadálymentes közlekedés biztosított, a szobákban telefon és rádió van. Lehetőség van -igény szerint -emeltszintű hotelszolgáltatásra is / fax, internet stb./.
 
A mozgásszervi rehabilitációs osztály ortopediai, idegsebészeti műtéten átesettek, trauma utáni állapotok, agyi vasculáris betegségek, reumatológiai betegek rehabilitációját végzi.
 
A gyógymedence subaqualis torna tartására, súlyfürdő alkalmazásra alaklmas. Az intézet fizikoterápiás részlege az elektroterápia széles skálájával rendelkezik: kis-, közép-, nagyfrequencia, iszap és paraffin kezelés, pulzáló mágnesterápia, mozgásterápia, masszázs.